Luizenshampoo

Luizenshampoo is speciale shampoo waarmee het haar kan worden gewassen bij hoofdluis. Luizenshampoo bevat speciale stoffen die zowel de luizen als neten doden. Je gebruikt luizenshampoo in plaats van normale shampoo. De luizenshampoo moet in ieder geval twee weken lang gebruikt worden om er zeker van te zijn dat alle luizen en neten dood zijn.

Verschillende luizenshampoos hebben verschillende werkzame stoffen. Zo bevat de luizenshampoo van XT Luis de stof demeticon, dat de hoofdluis laat stikken. De luizenshampoo van Kriebeldiertjes gebruikt daarentegen alleen natuurlijke stoffen om de luizen en neten te doden. De beste resultaten worden behaald wanneer luizenshampoo gecombineerd wordt met het gebruik van een speciale luizenkam.

Gebruiksaanwijzing luizenshampoo

In principe gebruik je luizenshampoo niet anders dan normale luizenshampoo. Brengt de shampoo aan op nat haar en masseer het grondig in. Sla geen plekjes over en besteed extra aandacht aan plekken waar hoofdluis veel zit, zoals achter de oren. De meeste luizenshampoos moeten gedurende in ieder geval vijf minuten intrekken voordat het uitgespoeld kan worden.

Na het uitspoelen is het vooral belangrijk dat het haar niet nog extra wordt gewassen met normale shampoo. Normale shampoo spoelt de luizenshampoo weg, waardoor de luizen en neten alsnog overleven. De luizenshampoo moet dagelijks worden gebruikt zolang er nog luizen worden gevonden. Meestal betekent dit dat de shampoo ongeveer twee weken lang dagelijks gebruikt moet worden. De luizenshampoo heeft ook een reinigend effect. Het is dus niet nodig tussendoor het haar met normale shampoo te wassen.

Luizenshampoo kopen

Luizenshampoo kan simpel worden gekocht via het internet. Bij de aankoop moet de afweging gemaakt worden tussen relatief agressieve shampoos of luizenshampoos gebaseerd op natuurlijke ingrediƫnten. Luizenshampoo is duurder dan normale shampoo, maar een absolute aanrader bij hoofdluis. Met alleen een luizenkam is het moeilijk om volledig van de luizen af te komen.