Luizenkam

Een luizenkam is een kam die speciaal gemaakt is voor het verwijderen van hoofdluis en neten. Een luizenkam heeft erg fijne metalen tandjes die dicht op elkaar staan. Alleen losse haren kunnen door de tandjes van de kam heen. Luizen en neten blijven achter op de luizenkam en kunnen worden verwijderd. Door regelmatig het haar te kammen met een luizenkam, kunnen alle luizen en neten snel verwijderd worden. Goede luizenkammen zijn bijvoorbeeld de kammen van Assy en LiceGuard.

Gebruiksaanwijzing luizenkam

Was voor gebruik van de luizenkam het haar uit. Gebruik crèmespoeling om het haar makkelijker doorkambaar te maken. Kam nu vanaf het oor rustig van achteren naar voren door het haar. De kam moet hierbij volledig op de huid zitten, omdat hier de meeste luizen zitten. Maak regelmatig de luizenkam schoon met een papiertje. Er kunnen zich veel luizen verzamelen op de kam die bij een volgende kambeweging eventueel weer in het haar zouden kunnen kruipen. Schuif na iedere baan de kam iets op, totdat je bij het andere oor bent aangekomen.

Kam vervolgens op dezelfde wijze het haar ook van voor naar achteren door. Veeg ook hier regelmatig de luizenkam schoon met een papiertje. Het haar moet gedurende twee weken dagelijks worden doorgekamd om er zeker van te zijn dat alle luizen en neten weg zijn. Het is verstandig om na deze twee weken het hoofd af en toe nog op dezelfde wijze een keer te controleren op. De beste resultaten worden behaald wanneer het haar ook behandeld wordt met speciale luizenshampoo.

Luizenkam kopen

Een luizenkam is niet duur, maar wel erg effectief voor het verwijderen van hoofdluis. Er kan worden gekozen tussen verschillende merken luizenkammen. Sommige luizenkammen hebben handige extra’s. Zo is bij de luizenkam van LiceGuard bijvoorbeeld ook een vergrootglas geleverd waarmee hoofdluis nog makkelijker opgespoord kan worden.