Hoofdluis

Als je zelf last hebt van hoofdluis of je kinderen hebben hier last van, dan is het belangrijk dat je de luizen gaat bestrijden. Daarnaast is het ook belangrijk dat je op school doorgeeft dat je kind(eren) last hebben van hoofdluis zodat het daar ook aangepakt kan worden.

Hoofdluizen kunnen zich namelijk snel verspreiden, kinderen spelen samen, het kan overgaan vanuit de kleding, maar ook door middel van de jassen en handdoeken.Daarom dient het ook op de sportclub doorgegeven te worden, je weet immers niet waar je kinderen het op hebben gelopen en om het aan te pakken moet iedereen er wat aan doen. Wanneer een iemand de luizen niet behandelt, gaat het proces opnieuw beginnen en komen er weer neten en die komen uit en worden weer luizen en op die manier blijft hoofdluis dus continue doorgaan.

Hoofdluis behandelen

hoofdluisHet behandelen van hoofdluis kan bestaan uit het kammen van de haren, maar het is niet altijd effectief. De neten kunnen aan de haren vast blijven zitten en komen dan na een paar dagen uit en dan kun je blijven kammen. Meisjes hebben vaak lange haren en daarom is het belangrijk dat je speciale shampoo gebruikt die de hoofdluizen en de neten samen aanpakt. Je dient je haren hier mee te wassen, en dan wordt de jeuk vanzelf minder.

Soms is herhaling noodzakelijk zodat je zeker weet dat de hoofdluis echt weg is. Het is belangrijk dat je de jassen in de was doet, net als verkleedkleding, de bank schoonmaken, etc. Eigenlijk kun je het beste alle jassen in de was doen omdat hoofdluis, als de jassen aan de kapstok hangen, over kan kruipen van de ene naar de andere jas.