Elektrische luizenkam

Een elektrische luizenkam is een luizenkam die de luizen tijdens het kammen direct doodt met een schokje. Een normale luizenkam verwijdert de luizen, maar doodt deze niet. Je loopt hierdoor het risico dat de luizen ergens terecht komen waar ze opnieuw een hoofd kunnen bereiken. Dit risico is er niet met de elektrische luizenkam. De elektrische luizenkam heeft net als de normale luizenkam fijne metalen tandjes die alle luizen en neten meenemen.

Wanneer een luis of neet tegen de tandjes aankomen, krijgen ze een klein elektrisch schokje. Dit is niet voelbaar en niet schadelijk voor de mens, maar direct dodelijk voor de luis en neet. Omdat de luizen en neten direct gedood worden, is de elektrische luizenkam betrouwbaarder dan een normale luizenkam. Er zijn verschillende producenten van elektrische luizenkammen. Onder andere de elektrische luizenkammen van Medisana en Caremaxx staan goed bekend.

Gebruiksaanwijzing elektrische luizenkam

Je gebruikt een elektrische luizenkam op dezelfde wijze als een normale luizenkam. Begin bij één oor en kam rustig door het haar van achteren naar voren en in een rechte baan. Schuif na iedere kambeweging een stukje op met de kam, totdat je het andere oor bereikt. Maak tussentijds de kamtanden schoon met een papiertje. Op de luizenkam verzamelen zich dode luizen en neten. Nadat het haar één keer van achteren naar voren is doorgekamd, kam je het ook nog eens van voor naar achteren door. Het haar moet dagelijks worden doorgekamd tot er geen luizen meer vindbaar zijn in het haar. Meestal is het voldoende om twee weken lang dagelijks het haar door te kammen met de elektrische luizenkam.

Elektrische luizenkam kopen

Een elektrische kam is op verschillende plekken te koop. Een elektrische luizenkam is duurder dan een normale luizenkam, maar ook een stuk effectiever. Daarnaast gaan ze erg lang mee. De aankoop van een elektrische luizenkam is dus ook een goede investering voor de toekomst.